top of page

“Reis door de chakra’s”

Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent “Wiel van licht”. Het menselijk lichaam heeft 7 chakra’s die lijken op energiewielen die steeds maar ronddraaien

Ze liggen langs de wervelkolom en spreiden zich uit tot in de aura. Ze heten vanaf de basis van de wervelkolom tot boven op het hoofd:

wortelchakra, sacraalchakra, zonnevlechtchakra, hartchakra, keelchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra.


Elk chakra heeft zijn eigen taak en heeft invloed op zowel onze lichamelijke als geestelijke gesteldheid (in de chakra-reis ga je hier meer over leren).

In het dagelijks leven uiten we onbalans in onze chakra’s in onze reacties en opvattingen ten opzichte van situaties en mensen. We reageren vaak negatief en emotioneel of op een andere ongezonde manier. Als de blokkades niet tijdig verholpen worden kunnen er uiteindelijk lichamelijke ziekten ontstaan.


Als onze chakra's in balans zijn en optimaal functioneren dan heeft dat een positief effect op ons lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele welzijn. Als we de energiecentra van ons wezen genezen en verlichten worden we gelukkig, gezond en leven we volgens ons optimale potentieel.

De cursus bestaat uit 8 avonden of middagen van 3 uur.

Tijdens onze gezamenlijke reis gaan we elke week één van de 7 grote chakra’s onderzoeken/behandelen; Week 1 beginnen we met de wortelchakra, vervolgens richt je in de daaropvolgende dagen regelmatig je aandacht op het wortelchakra en voer je de opdrachten/oefeningen uit die je mee hebt gekregen. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.

In week 2 doe je dit met het sacraalchakra, enz. t/m het kruinchakra in week 7.


Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale chakra kaarten, meditatie, visualisatie, lichamelijke oefeningen, mudra’s, voeding, etc. Je leert knelpunten/blokkades herkennen en op te lossen.


De laatste avond/middag is een nabespreking van de ervaringen betreffende het kruinchakra, er is ruimte voor vragen en eventuele knelpunten die nog aandacht nodig hebben.

Aantal personen : minimaal 4 en maximaal 6 personen.

                           De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

Prijs                   : € 360,00


Datum en tijd     : Start in overleg

Vul het aanmeldingsformulier in om je op te geven of bel 06-20266187

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Workshops/Cursussen

bottom of page