top of page

Energetische therapie

In het kort gezegd is energetische therapie een natuurlijke behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. En die erop gericht is je energiesysteem in balans te brengen en het zelfgenezend vermogen van je lichaam te activeren. Hierdoor kan de energie weer vrij door je lichaam stromen en ga je je weer beter, sterker en vitaler voelen.  Het is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er naar de mens in z’n totaliteit gekeken wordt. Dus zowel je mentale, fysieke, emotionele en spirituele gesteldheid wordt in ogenschouw genomen. Immers, mentale of emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichaam en omgekeerd kunnen fysieke klachten van invloed zijn op je emotionele en mentale gesteldheid. De focus ligt niet op symptoombestrijding maar op het vinden van de oorzaak.  De basis van de energetische therapie, die ik toepas, is; magnetiseren, chakra- en aurahealing. Daarnaast heb ik door de jaren heen een scala aan energetische behandeltechnieken geleerd en ontwikkeld, die als onderdeel van de energetische behandeling ingezet kunnen worden. De onderstaande energetische behandeltechnieken zijn ook als een, op zichzelf staande therapie aan te vragen (of worden geadviseerd als het nodig blijkt); - Trans-generatieve Regressie therapie, - Trance Healing - Frequentie therapie. Wil je meer weten over energetische therapie? Dan raad ik je aan om even door te lezen zodat je meer te weten komt over de werking van het energetisch stelsel, wat er gebeurd tijdens een energetische behandeling en wat blokkades zijn. Je kunt natuurlijk ook altijd even contact met mij opnemen voor meer informatie.

Chakra_Meridian_Energetic_c.jpg

De Werking van het energetisch stelsel

Iedereen weet dat het fysieke lichaam zuurstof nodig heeft. De zuurstof kunnen we niet zien, maar we weten dat we de zuurstof inademen en dat het in onze longen terecht komt. Via de longen komt het zuurstof in het bloed en via de bloedsomloop wordt de benodigde zuurstof naar de rest van het lichaam gebracht. Vervolgens wordt de koolstofdioxide (afvalstof) weer uitgeademd. Maar waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn is dat alles uit energie bestaat en dat een mens naast het fysieke lichaam ook nog meerdere energielichamen heeft; de aura. Alhoewel sommige mensen de aura kunnen zien en/of voelen, is voor de meeste mensen de aura niet zichtbaar. Via de aura wordt de levensenergie, die wij net als zuurstof nodig hebben, uit onze omgeving onttrokken. De aura bestaat uit verschillende lagen en deze lagen staan weer in verbinding met de chakra's, deze worden vaak beschreven als “wielen van licht” en kun je zien als de motortjes van het energetisch stelsel, het zijn een soort trechters van energie die altijd in beweging zijn. De energie die deze “motortjes” nodig hebben om optimaal te kunnen werken krijgen zij vanuit de aura. Er zijn heel veel chakra’s, maar de belangrijkste 7 chakra’s liggen in het lichaam langs de wervelkolom. De chakra’s staan weer in verbinding met het meridianenstelsel, dit bestaat uit 12 paar meridianen (een soort van buizenstelsel). Elke meridiaan staat weer in verbinding met een orgaan, met zintuigen, met gevoelens enz. De meridianen worden van energie voorzien door de chakra’s, de energie wordt vervoerd door het buizenstelsel en afgegeven aan het fysieke lichaam. Via dit energetisch systeem krijgen wij de levensenergie die ons lichaam nodig heeft. Overtollige, negatieve en/of oude energie die je nu los mag/kan laten kun je via de aura of via je gronding weer afvoeren.

Nog even kort samengevat;

Hoe krijgen wij nu de noodzakelijke energie?

Alles bestaat uit energie, wij zijn ermee om​ringt. De aura is in staat de energie om ons heen ( zowel de aardse als de ​universele energie) op te nemen. De chakra’s kun je vergelijken met de longen, maar in plaats van lucht, 'zuigen' de chakra’s energie op uit de aura en geven dit weer door aan het meridianenstelsel (een soort buizenstelsel). Via de meridianen gaat de energie naar alle organen. Het gehele lichaam en elke cel wordt op deze manier van energie voorzien.​

Bos

Gronden

Nog een manier om energie op te nemen en af te voeren, en ook een zeer belangrijk aspect van energetische therapie, is de gronding (onze verbinding met de aarde). Als je gegrond bent dan ben je; - emotioneel veel stabieler en evenwichtiger, - geconcentreerder en je kunt gefocust denken, - je staat letterlijk en figuurlijk met 2 benen op de grond, - je bent volledig in contact met je lichaam, - je voelt je beter, energieker en vitaler, - je bent in staat je eigen energie te beheren en te controleren, - je leeft ten volle in het hier en nu. Hoe kan dat dan vraag je je misschien af? Doordat je contact maakt met de aarde worden spanningen en energie afgevoerd naar de aarde. Je gronding is als het ware je afvalputje waardoor je overtallige, negatieve energie uit je lichaam weg kunt laten stromen. Kortom, een goede gronding heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarom geef ik ook vaak grondingsoefeningen mee.

Wat gebeurt er tijdens een energetische behandeling?

De aura en de chakra’s weerspiegelen onze lichamelijke, emotionele, geestelijke en spirituele toestand. Ik kan de blokkades in het energetisch stelsel en in het fysieke lichaam op verschillende manieren waarnemen. Soms kan ik de blokkades direct weghalen door ze uit de energie “weg te plukken”. Soms raak ik de blokkades fysiek aan. En soms is er een dieper inzicht van de cliënt zelf nodig om de blokkade op te laten lossen. Dat kan dan verkregen worden door visualisatie en/of het therapeutisch gesprek. Door middel van handoplegging kan ik genezende energie overbrengen, je kunt dit zelf vaak voelen in de vorm van warmte, tintelingen of trillingen. Door strijkende bewegingen over het lichaam te maken, wordt de energiestroming in het gehele lichaam weer op gang gebracht. Door de behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt gestimuleerd en komt er meer balans in het energetisch systeem. Je ervaart dit voornamelijk doordat je meer rust in je hoofd krijgt en een gevoel van ontspanning. Een behandeling begint en eindigt altijd met het gronden van de cliënt.

Blokkades

Alle ervaringen die je in je leven hebt meegemaakt zijn nog waarneembaar in de aura en de chakra’s. Ook emotionele, negatieve of traumatische ervaringen die je je niet meer kunt herinneren, die je verdrongen hebt uit zelfbescherming. Het is een soort van beveiliging die zorgt dat je kunt blijven functioneren ondanks die ervaringen/trauma's. Je kunt het vergelijken met een computer. Heel veel programma's werken op de achtergrond zonder echt zichtbaar te zijn. Soms heb je een storing die dwingt om verder te kijken. Pas als je dieper in het systeem kijkt, blijken er allerlei programma's aan de gang te zijn waarvan je het bestaan niet (meer) wist, die je per ongeluk gedownload hebt, maar die vooral voor verstoringen zorgen. Dit soort verstoringen noemen we blokkades. Door deze blokkades kan de energie niet meer goed door het lichaam stromen en kunnen er fysieke of psychische klachten ontstaan. Het is dan van groot belang om de blokkades en de oorzaak van de blokkades op te sporen en te verhelpen. Dan kan het genezingsproces beginnen en kan het energetische stelsel weer in balans komen, waardoor de fysieke of psychische klachten kunnen verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

bottom of page