top of page

Energetische Behandeling

90a441_64ea3202d3b54a9bb0ab47f51af4e512~mv2.webp

Ik behandel cliënten bij voorkeur liggend op een tafel, maar zittend kan een cliënt ook behandeld worden (uw kleding blijft altijd aan).

Als eerste zal ik je gaan gronden en mij afstemmen (invoelen) op uw energie.

Vervolgens ga ik de energie scannen en kijken waar er verstoringen/blokkades in de energie of het lichaam zijn. Deze blokkades in het energetisch stelsel en in het fysieke lichaam kan ik op verschillende manieren waarnemen.

Soms kan ik de blokkades direct weghalen door ze uit het lichaam “weg te plukken”, soms kom ik drukpunten tegen die ik dan fysiek aanraak En soms is er een dieper inzicht van de cliënt zelf nodig om de blokkade op te laten lossen. Dat kan dan verkregen worden door visualisatie en/of het therapeutisch gesprek.

Door middel van handoplegging kan ik genezende energie overbrengen, je kunt dit zelf vaak voelen in de vorm van warmte, tintelingen of trillingen.

Door strijkende bewegingen over het lichaam te maken, wordt de energiestroming in het gehele lichaam weer op gang gebracht. Door de behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt gestimuleerd. Een behandeling eindigt altijd met het gronden van de cliënt.

90a441_3bb78c1dee48469f8c3cf4d5f8387753~mv2.webp

Therapeutisch gesprek

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het therapeutisch gesprek. Dit ondersteunt de behandeling en bevorderd het verkrijgen van inzichten in het eigen (ziekte)proces.

Het therapeutisch gesprek kan vóór, tijdens of na de behandeling plaatsvinden.

Indien nodig geef ik gerichte oefeningen mee, zodat de cliënt ook thuis verder kan werken aan zijn of haar genezingsproces.

Met name hooggevoelige mensen (HSP-ers) hebben hier veel baat bij en leren zo beter om te gaan met hun hooggevoeligheid.

 

Ik ben geen arts en mag dus geen diagnose stellen. Uw huisarts is altijd uw eerste aanspreekpunt.

 

 

 

 

Voor wie is het

Mensen met specifieke klachten, of die nu van lichamelijke of psychische aard zijn, kan de energetisch therapeut meestal heel goed helpen. Ook mensen die in de reguliere gezondheidszorg zijn 'uitbehandeld' en bij allerlei doctoren zijn geweest, hebben vaak baat bij behandelingen door een energetisch therapeut. Energetische therapie kan ook in combinatie met andere behandelingen/therapieën worden toegepast en kan in veel gevallen een ondersteunende rol hebben. Het wordt dan ook wel een complementaire (aanvullende) therapie genoemd. Energetische therapie is voor jong en oud, voor mens en dier. Mijn ervaring is dat met name jonge kinderen en dieren erg goed reageren op de therapie. Bij kinderen is een consult in het algemeen ook korter; minimaal 30 minuten en maximaal 60 minuten.

Wat kun je ervaren

Cliënten kunnen de werking van de energie voelen bijvoorbeeld als warmte, koude, prikkelingen, moeheid, ontspanning enzovoort.

Doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt kan het ook zo zijn dat klachten eerst erger worden voordat ze verdwijnen.

Hoe lang duurt een behandeling

Wanneer je voor de eerste keer komt vindt er eerst een intakegesprek plaats waarop een korte behandeling volgt, dit kan 1½ tot 2 uur duren. De duur van een vervolgbehandeling is ongeveer 60 minuten (inclusief het voorgesprek).

Het aantal behandelingen is heel verschillend. Over het algemeen zijn meer behandelingen nodig bij langdurige of chronische klachten. Na ongeveer 4-5 behandelingen overleg ik met de cliënt of voortzetting zinvol is.

Lieve Helen, Wat heb jij veel voor mij betekend! Jij voelt precies aan wat mensen nodig hebben, bent duidelijk, zonder oordeel en vooral heel eerlijk! Dank je wel voor alle bijzondere en leerzame momenten, je bent een warm en liefdevol mens!

 

B.B.

bottom of page